15 april 2024

Reactie NVMT-bestuur op ALV KNGF

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het KNGF op 27 maart 2024 werd het Kwaliteitskader Fysio- en Oefentherapie met een meerderheid van stemmen afgewezen.

Het NVMT-bestuur beraadt zich over de implicaties van deze uitkomst voor onze vereniging en haar leden. We komen binnenkort bijeen om de uitslag van de ALV te bespreken. Daarna zullen we samen met onze leden kijken welk fundament er gebouwd moet worden voor de toekomst van de manuele therapie, de NVMT en haar leden.

Wat we nu al kunnen zeggen is dat de ontwikkelingen vragen om gezamenlijke betrokkenheid en een gefundeerde besluitvorming: voor onze vereniging en ons vakgebied. De NVMT zet zich in voor transparantie, openheid en de collectieve belangenbehartiging van haar leden. We spreken daarom niet alleen met onze leden, maar overleggen ook met het KNGF-bestuur over de koers en de toekomst van ons vak.

We waarderen jouw actieve deelname en informeren je op korte termijn over de volgende stappen. Wil je eerder al iets vragen of delen? Dat kan uiteraard, via [email protected]. Jouw input en betrokkenheid als lid van de NVMT zijn van grote waarde voor alle manueel therapeuten in Nederland. Voor de NVMT en voor de manuele therapie in Nederland.

Het NVMT-bestuur